Denmark600-950Hans og Kristian udviklede spillet Luthers Nøgle til konfirmandundervisning i 2007. Siden er det blevet videreudviklet og spillet flere og flere steder i landet. Vi spiller stadig hvert år i Moltrup ved Haderslev, hvor det hele startede.

Indtil nu har over 30.000 konfirmander indtil nu været på jagt efter Luthers Nøgle…

Hvert år siden 2007 har vi startet Luthers Nøgle et nyt sted i Danmark i samarbejde med en ny gruppe præster og statister. Vi har således efterhånden fået en stor erfaring i formidling og videreudvikling af dette projekt med særlig hensyn til den enkelte gruppe præsters ønsker og behov, ligesom vi altid tager udgangspunkt i lokalhistorie og lokale myter. Spillet har også været spillet som et firma-event for en gruppe medarbejdere fra LEGO

Kristan og Hans har fungeret som foredragsholdere om unge og rollespil.

image

Spiludvikler til Luthers Nøgle – Hans Henrik Engberg

Email: hhengberg@hotmail.com– Tel.51625127

Far til 2 søde børn  og er uddannet pædagog, og arbejder til dagligt med børn med Autisme Spektrum Forstyrrelser (ASF). Hans har arbejdet i en fritidsklub & ungdomsklub i flere år og har mange års erfaring med rollespil, både som spiller og gamemaster. Hans var assisterende game master på det Historiske rollespil ” Ruins stemmer ” på på Kalø Slotsruin. Han har sammen med Kristian skrevet og udviklet Luthers Nøgle.

Hans har været gamemaster og spiludvikler på et rollespil og workshops på Vestbjerg Skole i Nordjylland i forbindelse med en emneuge i skoven. Hans er uddannet pædagog og lærer.

Hans administrerer hjemmesiden luthers-noegle.dk

Spiludvikler til Luthers Nøgle – Kristian Dreinø

Email : four-esses@four-esses.dk – Tel : 22983380

Prisvindende spil udvikler – Årets bedste spil i Danmark, Sverige, Canada og USA

Far til 3 dejlige børn & Uddannet pædagog –  tror på at børn og unge har brug for regellege der fokuserer på samarbejde og socialforståelse. Kristian er både brætspil og rollespilsudvikler / gamemaster for Four Esses, samt idemand til en legefestival.

Brætspil  – Four Esses ( www.four-esses.dk )

Til dagligt er Kristian spiludvikler, kreativ Direktør og medejer i  Danmarks pædagogiske brætspils firma Four Esses. Four Esses står for 4 værdier der starter med s på dansk ( Socialforståelse, samarbejde, samvær og Sjov ). Disse 4 værdier tilstræbes alle Four Esses brætspil at indeholde og det samme gør sig gældende i rollespillene.

I Four Esses har Kristian i samarbejdet med makkeren og medejeren Freddy Møller Andersen siden 2000 b.l.a udviklet  Sigurds Bjørnespils time, krummeklub spil til Guldbageren, Storm serien, LilleStorm serien, MimiQ spillet. Zoo Yatzy, Farm Yatzy og mange flere. Herudover har Four Esses udviklet spil til en del organisationer og firmaer. Four Esses spil sælges i dag i mange lande.

Rollespil –

Kristian har også udviklet 3 historiske rollespil Britainniens Hersker, Ruinens Stemmer og Luthers Nøgle.

Britanniens Hersker – http://www.brit-hersker.dk/start_iframe.htm –  (spillets endnu)

Det historiske rollespil  Britanniens Hersker . Spillet handler om Kong Arthur og Ridderne af der Runde Bord – ( er Kristians ” første fødte ” spil )   og det dagens Lys i 1996 i brætspil format og senere blev det kraftigt udviklet til et historisk rollespil – med base på Fjordgade skole i Århus – komme mange pædagoger og lærer på kursus i Britainnes Hersker, hvis rygte om spillets pædagogiske virke havde spredt sig fra mund til mund, men også igennem fagblade, aviser og fjernsyn.

Ruinens Stemmer – http://www.boernfortaellerlokalhistorie.dk/2_forside.html ( spilles ikke mere ) – blev lavet til en speciel begivenhed

Forfatter og ledende Gamemaster Det Historiske rollespil ” Ruinens Stemmer “på Kalø Slotsruin for Landsforeningen for børn, Kunst og Billeder, Århus Billedskole og Syd Djurs kommune. Projektet handlede om at få 4 klasser i 4 gamle kommuner til at mødes i fælleskab i en ny Stor kommune. Her arbejdede Hans Henrik Enberg som assisternde Gamemaster og dette spil blev starten til Samarbejdet om Luther Nøgle ( denne side du er på nu.

Luthers Nøgle – er historisk rollespil om reformationen , se mere her: http://www.luthers-noegle.dk/information/paedagogiske-overvejelser/