Introduktion

Kære konfirmand eller vi kan lige så godt sige Kære pilgrim
Du har nu startet din søgen efter Luthers nøgle, og på denne side kan du finde en masse oplysninger om din kommende ”valfart” – din pilgrims rejse. Jo mere du ved, jo bedre chance har du for at klare de mange udfordringer, der venter.
På denne hjemmeside finder du informationer over relevante personer og steder du vil møde på din rejse. Her vil du få vigtige informationer og viden. Viden er magt. Magt til at handle rigtig i bestemte situationer i spillet.


Hvem har magten over nøglerne til himmeriget?
Ifølge den katolske pave og hans præster går adgangen til himmeriget gennem dem og bekendelsen af ens synder. En tysk munk ved navn Martin Luther mente noget andet. Han havde en helt anden forståelse af, hvordan biblen skulle forståes. Disse tanker var nye og farlige i starten af 1500-tallet. Det er denne forståelse,du skal finde på din pilgrimsrejse.
I vil vandre som pilgrimme i middelalderens Danmark og indsamle den fornødne viden til at kunne forstå og bruge Luthers Nøgle. Men vogt Jer… I middelalderen var nytænkning og andre idéer end den katolske kirkes livsfarlige. I skal derfor under pilgrimsrejsen gøres jeres yderste for ikke at skille Jer ud og gøre jer umage for at handle historisk korrekt.

I skal derfor være klædt som pilgrimme og ikke medbringe genstande der kan afsløre Jer. Ingen mobiltelefoner, der pludselig ringer eller selvlysende kasketter osv. Samtidig skal I holde øje med vejrudsigten, idet store dele af spillet foregår udendørs.

Surf rundt her under den by, hvor du skal spille. Læs om steder og personer fra middelalderen. Undervejs kan du finde ting, der vil være relevante at medbringe. Ting som kan hjælpe jer under rejsen. Du kan vælge at medbringe nogle af disse ting, men husk på – for meget, vil vi vække mistro.
Hvis I vil forberede Jer endnu mere eller er blevet nysgerrige er du velkommen til at udforske resten af hjemmesiden.

Vi ses snart…