De Katolske Klostre

IMG_1811De katolske klostre var beboet af munke og nonner. De var fromme mennesker der havde viet der liv til at tjene Gud. Det betød de levede i cølibat, så de ligesom de katolske præster ikke måtte gifte sig og skulle afholde sig fra sex. De brugte dagene med bønner og at arbejde på klosterets jorde eller pleje klostrets interesser

Klostrene tog sig ofte af de syge og udstødte. Nogle klostre fungerede som nogle af landets førtste hospitaler.

Det var i klostrenes haver, munkenes urtegårde, at de fleste lægeurter først blev dyrket i Danmark. Munke rejste en del i middelalderen og byttede frø, stiklinger og viden med hinanden. Derved blev nye urter og deres brug indført i Danmark.

Klostrene fungerede også som skoler, hvor unge novicer og adlens børn kunne uddanne sig og lære at læse og regne. Det meste af den øvrige befolkning var analfabeter. Klostrene samarbejdede på tværs af landene og dermed udbredtes viden om f.eks. kanalbyggeri, arkitektur og fremstilling af øl og vin.

Har du Tørret Kamilleblomst/the med hjemmefra, til Klostrets munke, vil de være dig taknemmelige. De er løbet tør for denne lindrende urt.